Välj Rätt Bredband

Är det dags för dig att skaffa ett fast bredband? Då kommer du troligtvis att vilja jämföra leverantörer och valmöjligheter innan du väljer. Ett fast bredband kan anslutas med hjälp av telefonnätet, men också med fibernät eller genom kabel-tv. Operatörerna är många och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst. Just därför är det viktigt att göra en jämförelse innan du tecknar ett abonnemang.

Eftersom det finns så många olika typer av bredband och operatörer behöver du se till att ha koll på vad erbjudandena innebär för dig som kund. Till skillnad från en jämförelse av företagslån kommer du inte ha möjlighet att välja hur du vill, utan du måste anpassa dig efter den bredbandsanslutning som finns i ditt område. Bor du i en hyresrätt och fastigheten har fiber, kommer du också att behöva använda dig av detta.

Så väljer du bredband

Vi vet att det kan vara klurigt att välja rätt och därför har vi satt ihop några punkter som du kan använda dig av när det är dags att jämföra.

Hur surfar du idag? – Vad kommer du att använda internet till? Laddar du ner stora mängder data eller använder du internet mest för musik, sociala media och webbradio? Om du ser på filmer kommer du att behöva mer trafik än om du enbart letar recept eller mejlar.

Vad är det för kostnad? – I samband med att du tecknar abonnemang för fast bredband kan du behöva införskaffa dig ny utrustning som kan kosta rätt ordentligt. Kontrollera detta samt om det finns andra avgifter utöver den vanliga månadsavgiften.

Läs avtalsvillkoren – Vi vet att det är fruktansvärt traggligt att sitta och ta sig igenom sida efter sida med minimal text om avtalsvillkor – men det är viktigt! Läs igenom avtalet så att du vet vad du skriver under, vilken bindningstid du har och vad som gäller vid t.ex. uppsägning eller om du inte är nöjd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize