Så Startar Du Enklast Ditt Internetföretag

Idag är det många som har en del- eller heltidsinkomst via nätet. Att starta ett internetföretag är ett smart sätt att ta dig framåt i livet, vare sig du önskar fler utmaningar, mer på bankkontot eller vill kunna jobba hemifrån. Du väljer själv vilket slags företag som du startar och också vilken ekonomisk nivå som du vill satsa på.

Starta internetföretag

Det som skiljer internetföretag mot de flesta andra företag är att du inte måste ha något stort startkapital. Egentligen räcker det med ett par hundralappar för att köpa egen domän och egen hosting, sedan kan du vara igång. Det finns personer som bokstavligt börjat med bara en blogg och idag har en heltidsinkomst. Men då konkurrensen på nätet är stor brukar de flesta också köpa extra tjänster, som snygg hemsida eller bra e-commercelösning för webbshoppen, för att verkligen lyckas. Grunden för ditt internetföretag är alltså din hemsida, där du sedan driver ett företag. När du börjar ditt internetföretag behöver du inte heller ha F-skattsedel, utan du kan sätta igång direkt, även om du ska vara konsult eller sälja saker och får fakturor. Det absolut enklaste sättet är att använda Frilans Finans tjänster som låter dig fakturera utan företag. Inget skattekrångel för dig. Det enda som du behöver göra är att du skickar dina fakturor till dem, så fixar de allt. Helt lagligt och du kan rent av göra avdrag.

Olika slags internetföretag

Det finns en mängd olika slags internetföretag som du kan välja att starta. Det fina med ditt internetföretag är att du faktiskt kan testa, förbättra, byta idé och lyckas utan att det kostar dig så mycket. Det behöver inte ens kosta något alls. Du använder din domän som plattform, och om en idé inte fungerar, så ändrar du bara innehåll och testar en ny. Viktigt: det tar tid att bygga upp ett internetföretag, så du bör verkligen arbeta med dina idéer innan du byter.

  • Bloggen: Den enklaste affärsidén är helt enkelt att börja blogga. Förslagsvis har du flera bloggar samtidigt. Alla ska vara egna domäner, gratisdomäner fungerar inte. Dagens inkomstbringande bloggar är oerhört nischade. Du bloggar inte om hälsa, utan om hur medelålders mammor kan minska i vikt genom att powerwalka eller jogga. Skapa smala bloggar med tydliga målgrupper. Det gäller förresten alla internetföretag.
  • Webbshoppen: Starta en webbshop. Antingen skapar du egna produkter, är återförsäljare till andra eller så är din webbshop ett skyltfönster, en affiliateshop. Egna produkter kräver mest tid, men om du lyckas kommer det också att ge dig störst inkomst.
  • Konsult: Har du en särskild kunskap som du kan erbjuda konsulttjänster inom? Ekonomi, redovisning, marknadsföring eller IT? Eller något annat. Ett konsultföretag online är ett bra sätt för att kunna arbeta hemifrån på heltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize