Nätverka dig till framgång för ditt onlineföretag

Ett stort kontaktnät är en fördel

Att ha ett stort kontaktnät är grundläggande för de flesta företagare. Med hjälp av kontakter kan du bygga vidare ditt företag med kompetenser som du själv inte besitter. Du kan ofta få bättre priser när du ska köpa produkter eller tjänster om du vänder dig till någon du känner. Det är dessutom en fördel när du ska sälja dina produkter eller tjänster om du har ett brett kontaktnät som kan hjälpa till med marknadsföringen. Att bygga upp ett nätverk av kontakter kan man göra på många olika sätt. En traditionell metod är att besöka konferenser. Ett relativt nytt sätt är att nätverka via sociala plattformar på nätet.

Att nätverka för ökad framgång

Ett öppet nätverk är nyckeln till framgång. Det gäller oavsett om du skaffar dina kontakter via nätet eller om du gör det via konferenser. De flesta kombinerar dessa två sätt och det är förmodligen det mest framgångsrika. Det finns fördelar med att träffa folk fysiskt på konferenser och seminarier men det finns också fördelar med den snabba och enkla kontakten man kan ha via sociala plattformar som LinkedIn och Facebook. Driver du ett onlineföretag kan det vara en stor fördel att satsa lite extra på de sociala plattformarna på nätet. Där kan du dela bilder, länkar och filmer som hjälper till att marknadsföra ditt företag.

Man ska inte underskatta LinkedIn

LinkedIn har växt oerhört snabbt de senaste åren. LinkedIn påminner mycket om Facebook men fokus ligger helt på karriär och jobb. Här presenterar medlemmarna sina yrkeserfarenheter och delar yrkesrelaterad information med varandra. LinkedIn är en utmärkt plattform både för att hitta nya samarbetspartners och för att marknadsföra sitt eget företag. Driver du ett onlineföretag så kan du dela med dig av information om dina produkter eller tjänster via LinkedIn. Om du har ett stort nätverk så ökar chanserna att du får stor spridning av den information som du delar med dig av. Ju fler vänner du har på LinkedIn desto mer uppmärksamhet och lönsamhet kan marknadsföringen där leda till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize