Internetbolag – StudioFlow

StudioFlow – nästa stora internetbolag inom förklaringsvideoproduktion, animationsproduktion och filmproduktion.

Inom kort tid släpps betaversionen av StudioFlow.io. Många möten har hållits kring systemet. Kontorslokaler har hyrts för större möten, detta bland annat hos kontorshotell i Stockholm. På kontorshotellen hyrs bland annat mötesrum ut men också eventlokaler och kontorsplatser, vilket passar utmärkt vid arbeten där flera personer från olika företag behöver en central lokal att träffas i.

Allt från utvecklare till animationsföretag har varit med och utvecklat systemet. Efter många och långa möten samt hårt arbete är det inte långt kvar innan första versionen släpps. Det är ett efterlängtat system som finns för att enkelt kunna hantera alla steg i en animationsfilmproduktion. I systemet involveras samtliga som har med produktionen att göra.

Animationsbranschen är nischad

Animationsbranschen är en nischad bransch och är man inte insatt i branschen har man kanske inte vetskap om hur eftertraktat ett system som StudioFlow är. Systemet säkerställer och garanterar leveranstider samt kvalitet med hjälp av nytänkande lösningar. Den absolut främsta effekten som StudioFlow utlovar sina kunder är en ökad effektivitet i produktionen. När allt samlas i ett och samma program sparas tid som annars hade lagt på mailkonversationer, telefonsamtal med mera. I system StudioFlow är alla delaktiga i produktionen och kommentarer och konversationer sparas och finns som ett flöde att följa för samtliga inom varje enskilt filmprojekt. Var och en har ett eget användar-ID och kan enkelt logga in för att se var i produktionen projektet befinner sig för tillfället.

Kunders dröm att få vara med och skapa filmen

Alla som någonsin har beställt en förklaringsvideo, animerad reklamfilm eller produktvideo vet att det är massor av detaljer som utan tvivel måste bli rätt. Minsta fel och hela filmen kan bli oanvändbar. På grund av alla dessa detaljer krävs att kunden är involverad i allt från färger och formen och därmed krävs det ofta en omfattande kommunikation för att få till allt som kunden vill ha. När all kommunikation sker i systemet StudioFlow kan kunden få ta stor del i produktionen och alla involverade har tillgång till informationen.

Intresset för beta-versionen stor

StudioFlow har, som det ser ut nu, kontaktat några av de stora animationsbyråerna runt om i världen och alla har, enligt uppgifter från skaparna av StudioFlow, visat intresse och anmält sig till betaversionen. Utöver animationsbyråer har även andra filmskapare visat visst intresse och i framtiden är det inte omöjligt att programmet även anpassas för ”vanlig” filmproduktion.

Uppbyggnad

Systemet är byggt på React-teknologin och är därmed av hög standard. Själva funktionerna i systemet är omfattande och till att börja med kommer en enklare version av systemet släppas och allt eftersom kommer fler och fler funktioner att läggas till. Kunderna kommer själva också kunna komma med önskemål och feedback vad gäller vilka funktioner de saknar eller upplever som överflödiga. Utvecklarna av systemet är mycket angelägna om att kunderna ska vara nöjda och kommer att ta till sig kundernas omdömen med högsta prioritet för att vidareutveckla funktioner och tilläggsfunktioner. Om det finns fler branscher som i framtiden kommer att ha nytta av systemet återstår att se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize