Bästa IT-utbildningarna

Man måste inte vara utbildad inom IT för att bli internetentreprenör – har man en idé man vill satsa på, som man tror kommer att vara framgångsrik, får man helt enkelt anställa den kompetens man behöver för att genomföra den. Men det underlättar om man själv kan de tekniska aspekterna bakom sin affärsidé. Här är därför några utbildningar som har bra anseende inom IT-världen.

En av de längsta utbildningarna man kan läsa är den till civilingenjör med inriktning på informationsteknik, som ges vid KTH. Detta är en bred utbildning som är fem år lång, och under den tiden lär sig studenterna det mesta om dator- och elektroniksystem.women-1209678_960_720

Om man hellre läser en något kortare utbildning, kan kandidatprogrammet i data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet passa bättre. Det är en treårig utbildning som omfattar allt från design och projektledning till programmering och databaser. Det går också att fördjupa sig inom programmering, design eller systemutveckling. Vill man utöka sin utbildning därefter går det att läsa vidare på masternivå efter examen.

Som student, oavsett inriktning, har man ofta inte mycket pengar till övers. Det kan därför vara en bra idé att passa på att handla medan det är Black Friday REA, med rabatter från exempelvis Black-Friday.se. Då har man kanske sedan bättre ekonomiska förutsättningar för att starta sitt IT-företag efter utbildningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize